Til minne om Levor Solbakken


Minneord etter Levor Solbakken

Fredag 11. oktober fikk vi den triste beskjeden om at Levor brått og uventet var gått bort, 69 år gammel.
Ved Levor sin bortgang har Tunhovd IL mistet en person som gjennom mange år har gjort en fantastisk innsats for idrettslaget.

Vi tror det betydde mye for Levor å være en aktiv del av idrettslaget, dette sto nok hans hjerte nært. Han har vært engasjert i laget siden 1966 og har fylt de fleste roller og verv. Hans første verv i styret var som styremedlem allerede som 16-åring. I 1968 ble han valgt som formann, i en alder av 18 år. Så har han mer eller mindre vært med siden. Levor var trofast og lojal til det siste, kvelden før han gikk bort satt vi sammen på styremøte. Totalt ble det 42 års engasjement i styret, herunder 10 år som formann og 31 år som kasserer. Et imponerende engasjement og et frivillig arbeid det står enormt stor respekt av.
I tillegg var han også engasjert i andre lag og foreninger i bygda.

Han var, i samarbeid med flere, en pådriver for blant annet etableringen av lysløypa som sto ferdig i 1984 og oppstarten av orientering på slutten av 70-tallet. Han har sittet mange år i orienteringsgruppa i laget og var en av ildsjelene som satt ut orienteringsposter i den perioden orientering var en aktiv gren i laget. Han var også i flere år TIL`s representant i Idrettsrådet i kommunen.

Levor har alt for sjelden fått honnør for den innsatsen han har lagt ned, men i 1996 fikk han påskjønnelse for sitt arbeid og i 1999 ble han hedret for lang og tro tjeneste i idrettslaget. Levor selv var ikke tilhenger av heder og påskjønnelser. Han var en beskjeden, stilferdig og rettskaffen mann som mente det var vanskelig å skille på innsats og at alles jobb og bidrag var like viktige - det forteller mye om personen han var. Vi håper han visste hva han har betydd for laget og bygda i alle disse årene med sitt engasjement og evne til å sette andres ve og vel mer i fokus enn seg sjøl.

For Levor var det å stille opp viktig. På hver eneste skikarusell stilte han opp som tidtaker, han har i flere år fylt rollen som rennleder for Tunhovdåsrennet, og han hadde utallige timer på snøscooteren som løypekjører. Han stilte opp på alle arrangement og sa ja til både de store og de mindre oppgavene, i tillegg var han en mester på alle «usynlige oppgaver» som vi andre ikke helt forstår omfanget av.

Levor var også en ivrig fotograf som har foreviget mange øyeblikk opp gjennom tidene.

For oss i styret har Levor representert en trygghet, han hadde en enorm kunnskap og erfaring, det var ikke en ting han ikke kunne eller visste, var det noe vi lurte på var det bare å spørre Levor. Han var alltid positiv og redelig og et usedvanlig godt menneske. Hadde en misunnelsesverdig evne til å lytte til alle parter for så å tenke seg litt om og komme med sitt syn, og da var han ærlig og tro i sin mening.

Levor var en mann med et stort hjerte, å beskrive den innsatsen han har lagt ned for bygda og idrettslaget er knapt mulig. Han var en bauta i laget, tomrommet og savnet er stort!

Det vil ta tid å forsone seg med at Levor ikke lenger er med oss, og det er vondt å forstå at vi nå må fortsette uten han.

I dyp takknemlighet over det store arbeidet som Levor Solbakken har lagt ned for Tunhovd Idrettslag gjennom mange år lyser vi fred over hans minne.

Følg oss på Facebook

Været

Yr-app ? NRK Mobil

Skisporet

Støtt oss!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift